Banner

Banner

Slider

Umum

Post Terakhir...

Recent Posts Widget

Infomation

Perhatian: Sumbangan artikel/bahan boleh dibuat melalui whatsapp/telegram/emel (lihat menu) di atas bahagian FAQ.
✰ Komen berbentuk iklan akan dianggap spam
Notis : Kami telah membuka group "Telegram". Anda boleh berborak apa sahaja di sini. Group ini terbuka dan tiada sekatan. Group ini juga menerima RSS (suapan berita) daripada blog ini secara berkala. 2 Pilihan iaitu >> DetikDaily < < atau >> MindaRakyat < <

Theme images by kelvinjay. Powered by Blogger.

Search This Blog

Video Semasa

Berita Terkini

Artikel

Lain-Lain Berita

Surat Pembaca

Ulasan/Komentar

Lensa

........................................

Telegram & Whatsapp

Sila klik untuk ikuti channel, group atau bot telegram kumpulan MindaRakyat...
TELEGRAM
Group Politik Iktibar & Pengajaran Group Santai Kuliah Online Nasyid Online Sudut Baccan Group Isu Kini Sudut Baccan Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Channel MR Group MR Bot TKO Channel TKO Group TKO Group Parlimen Dungun Guru Malaysia Guru Terengganu
WHATSAPP
Group Isu Kini Group Isu Kini

Kongsep Blog

Berita atau isu adalah berfokus kepada isu politik semasa yang mencetus persepsi masyarakat dalam menanggani kehidupan harian. Manakala artikel pula pada blog ini berfokus kepada pencetus minda rakyat, yakni penulis mungkin memberikan idea untuk satu santapan minda baik pro atau boleh jadi kontra dengan pemikiran sejagat. Oleh itu artikel tersebut perlu kepada perbahasan minda. Komen anda tidak ditapis akan menjadi forum kepada sesuatu isu dan idea penulisan. Kami tidak terikat dengan mana-mana kefahaman pemikiran oleh itu kami akan siar apa sahaja artikel daripada mana-mana parti, pertubuhan atau individu.

Penafian

Apa yang tersiar didalam laman/blog ini adalah pendapat penulis/pengirim dan tidak semestinya mewakili pandangan dan pemdapat kami pengendali blog ini.Kami tidak bertanggungjawab atas apa-apa tulisan dan komen penulisa/pembaca. Semuanya adalah pandangan peribadi penulis/pembaca dan tidak mewakili pandangan dan pendirian kami pengendali blog ini.

© 2019 Hak Cipta Tak Terpelihara
» » Kekalahan Bersatu Di Semenyih1) Kekalahan di Semenyih bukanlah kekalahan PH sebenarnya. Ia adalah kekalahan Parti Bersatu. Serangan DSAI dan SR kepada PAS pada saat akhir kempen memberikan impak negatif kepada Bersatu. Ia tidak mengurangkan undi orang PAS kepada BN, bahkan memberi mereka semangat baru untuk melawan PH atas nama PH memfitnah PAS. Bersatu yang kena padahnya.

2) DSAI pun tahu orang PAS akan bangkit memprotes kempen serangannya kepada PAS dengan memberi undi kepada BN. DSAI tahu sikap orang PAS. Mustahil DSAI yang hebat tidak kenal kewalakan ahli PAS, pantang parti mereka difitnah, mereka akan pertahankannya dan akan ajar PH, maka undi diberi kepada BN tanpa kekok. Jika mahu BN kalah, yang patut diserang adalah BN.

3) Apa yang cuba dilakukan oleh PH setakat ini adalah menyerang personaliti dalam PAS dengan tujuan menghapuskan kewalakan ahli kepada pemimpin mereka. Sifirnya jika kredibilti pemimpin jatuh, walak itu akan hilang. Rupanya tidak, ia lebih mengukuhkan kewalakan mereka. Samalah halnya seperti orang PKR yang walak dan taksub kepada DSAI. Sebut saja nama lain sebagai PM ke-8, melenting habis semuanya. Saya pun melenting. Waaaarghhhh!!!

Sekian

Dr Tanaka Mustafa

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply