Banner

Banner

Slider

Umum

Post Terakhir...

Recent Posts Widget

Infomation

Perhatian: Sumbangan artikel/bahan boleh dibuat melalui whatsapp/telegram/emel (lihat menu) di atas bahagian FAQ.
✰ Komen berbentuk iklan akan dianggap spam
Notis : Kami telah membuka group "Telegram". Anda boleh berborak apa sahaja di sini. Group ini terbuka dan tiada sekatan. Group ini juga menerima RSS (suapan berita) daripada blog ini secara berkala. 2 Pilihan iaitu >> DetikDaily < < atau >> MindaRakyat < <

Theme images by kelvinjay. Powered by Blogger.

Search This Blog

Video Semasa

Berita Terkini

Artikel

Lain-Lain Berita

Surat Pembaca

Ulasan/Komentar

Lensa

........................................

Telegram & Whatsapp

Sila klik untuk ikuti channel, group atau bot telegram kumpulan MindaRakyat...
TELEGRAM
Group Politik Iktibar & Pengajaran Group Santai Kuliah Online Nasyid Online Sudut Baccan Group Isu Kini Sudut Baccan Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Group Isu Kini Channel MR Group MR Bot TKO Channel TKO Group TKO Group Parlimen Dungun Guru Malaysia Guru Terengganu
WHATSAPP
Group Isu Kini Group Isu Kini

Kongsep Blog

Berita atau isu adalah berfokus kepada isu politik semasa yang mencetus persepsi masyarakat dalam menanggani kehidupan harian. Manakala artikel pula pada blog ini berfokus kepada pencetus minda rakyat, yakni penulis mungkin memberikan idea untuk satu santapan minda baik pro atau boleh jadi kontra dengan pemikiran sejagat. Oleh itu artikel tersebut perlu kepada perbahasan minda. Komen anda tidak ditapis akan menjadi forum kepada sesuatu isu dan idea penulisan. Kami tidak terikat dengan mana-mana kefahaman pemikiran oleh itu kami akan siar apa sahaja artikel daripada mana-mana parti, pertubuhan atau individu.

Penafian

Apa yang tersiar didalam laman/blog ini adalah pendapat penulis/pengirim dan tidak semestinya mewakili pandangan dan pemdapat kami pengendali blog ini.Kami tidak bertanggungjawab atas apa-apa tulisan dan komen penulisa/pembaca. Semuanya adalah pandangan peribadi penulis/pembaca dan tidak mewakili pandangan dan pendirian kami pengendali blog ini.

© 2019 Hak Cipta Tak Terpelihara
» » » Isteri, dua anak tiri didakwa bunuh CEO Cradle Fund


Balu Allahyarham CEO Cradle Fund Nazrin Hassan, Samirah Muzaffar, dan dua remaja lelaki hari ini didakwa atas kesalahan membunuh Nazrin, di Mahkamah Majistret Petaling Jaya hari ini.

Samirah, 43, dan dua anaknya berusia 13 dan 16 tahun, dituduh melakukan kesalahan itu antara pukul 11.30 malam pada 13 Jun hingga empat pagi 14 Jun 2018, di sebuah rumah di Damansara, Petaling Jaya.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh. Turut didakwa adalah seorang warga Indonesia bernama Eka Wahyu Lestari yang kini masih bebas.

Pertuduhan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan, yang menyatakan apabila tindakan jenayah dilakukan oleh beberapa orang, atas niat bersama mereka yang terlibat, setiap orang itu bertanggungjawab atas perbuatan itu.

Pertuduhan dibaca di depan majistret Mohamad Ikhwan Mohd Nasir.

Ketiga-tiga tertuduh, termasuk dua remaja lelaki yang lengkap berpakaian seragam sekolah, setuju bahawa mereka faham dengan pertuduhan yang dibacakan.

Tiada rayuan direkodkan daripada mana-mana tertuduh.

Mohamad Ikhwan kemudian mengarahkan agar kes itu segera dipindahkan ke Mahkamah Tinggi, atas permohonan oleh timbalan pendakwa raya Jamil Aripin yang mengetuai pendakwaan.

Beliau juga mengeluarkan arahan yang melarang media menamakan tertuduh bawah umur atau menerbitkan apa-apa yang boleh menyebabkan identiti mereka terdedah, termasuk menyiarkan alamat dan mengambil gambar.

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply